Sute de polițiști ialomițeni vor fi, zilnic, la datorie în perioada minivacanței de 1 Iunie

Forțe impresionante de poliție au fost postate la intrările în localități. FOTO IPJ Ialomița

Peste 150 de polițiști ialomițeni vor fi zilnic la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua de 1 Iunie, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetățenilor. Dacă porniți la drum, țineți cont de recomandările Poliției Române și respectați indicațiile polițistului rutier aflat în teren.

Pentru siguranța traficului rutier și reducerea victimizării cetățenilor prin accidente de circulație, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor acționa pe drumurile naționale și județene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliția rutieră atrage atenția conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuarea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, să evite depășirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule, mai ales atunci când partea carosabilă este umedă.

Recomandări ale polițiștilor, pentru o minivacanță în siguranță

  • Verificați starea autovehiculului, asigurați-vă de buna funcționare a sistemului de fânare și a instalațiilor de iluminare-semnalizare!
  • Nu uitați triunghiurile reflectorizante și trusa medicală de prim-ajutor!
  • Discuțiile intense în timpul șofatului și vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenția! Așadar, concentrați-vă asupra traficului!
  • Folosiți corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă!
  • Respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
  • Centura de siguranță constituie un factor de primă importanță în ceea ce privește configurația dinamicii accidentelor rutiere.
  • Folosirea centurii de siguranță este obligatorie. Atașați-vă centura de siguranță înainte de plecarea la drum, vă poate salva viața în caz de accident!
  • Conducerea unui autovehicul și alcoolul sunt incompatibile!
  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor.
  • Legea pedepsește aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentrația de alcool în sânge depășește limita legală!
  • Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunteți siguri că intenția dumneavoastră de a traversa a fost observată de către șoferi.
  • În cazul în care plecați de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.Rugați un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuința. Încuiați toate ușile și geamurile, chiar și atunci când plecați pentru câteva minute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*