Sute de kilograme de pește fără documente legale, confiscate de polițiști

Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și caras au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în cursul zilei de ieri, în localitățile Slobozia și Fierbinți Târg.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din Fierbinți Târg au oprit în trafic, joi, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 67 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că în interiorul acestuia se afla cantitatea de 141 de kilograme de pește, din specia crap, deținută pentru comercializare ambulantă.

La fața locului a fost solicitat sprijinul reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare Ialomița, care au stabilit că întreaga cantitate de pește este improprie consumului, față de persoana în cauză fiind luată măsura sancționării contravenționale conform HG 984 din 25 august 2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Sute de kilograme de pește fără documente legale, confiscate de polițiști. FOTO IPJ Ialomița

De asemenea, tot joi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slobozia, au oprit pe bulevardul Matei Basarab, din municipiul Slobozia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani.

Cu ocazia controlului autoturismului, în portbagaj, a fost găsită o cantitate de 88 de kilograme de pește din speciile crap și caras, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea și transportul fără documente legale a peștelui” cantitatea de pește fiind confiscată, și predată Direcției Sanitar Veterinare Ialomița în vederea luării măsurilor ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*