Sute de kilograme de pește, confiscate de polițiștii ialomițeni în cadrul unor filtre rutiere

Sute de kilograme de pește, confiscate de polițiști în cadrul unor filtre rutiere. FOTO IPJ Ialomița

Peste 200 de kilograme de pește și o plasă monofilament au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în cadrul filtrelor rutiere organizate la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit IPJ Ialomița, sâmbătă, 13 noiembrie, polițiștii din Țăndărei au depistat în trafic un autoturism ce transporta pește fără documente de proveniență. Autovehiculul în cauză, condus de un bărbat de 41 de ani, a fost oprit pe raza orașului Țăndărei, iar în urma verificărilor efectuate, în portbagaj, a fost găsită cantitatea de 154,7 kilograme de pește din specia fitofag.

Pe numele bărbatului polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de „deținerea, transportul sau comercializarea peștelui fără documente legale și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Ion Roată au identificat în trafic un alt conducător auto, ce transporta pește din specia caras, fără a avea documente de proveniență. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, din județul Prahova, a fost oprit în cadrul unui filtru rutier  pe raza comunei Grindu. Cu ocazia verificării autoturismului s-a constatat faptul că în interiorul portbagajului se afla cantitatea de 64,19 kilograme de pește, ce a fost cântărit de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare, procedându-se ulterior la denaturarea chimică a acestuia.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „transportul fără documente legale al peștelui”.

Și tot la data de 13 noiembrie, polițiștii din Țăndărei au oprit, pe raza comunei Giurgeni, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 67 de ani, din orașul Țăndărei. În urma verificărilor efectuate în habitaclul autoturismului a fost identificată o plasă monofilament, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări pentru comiterea infracțiunii de „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*