Sute de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în urma unor percheziții făcute pe raza comunei Găneasa

Percheziții făcute pe raza comunei Găneasa. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul IPJ Ialomița au descins șa primele ore ale dimineții de miercuri, 29 decembrie, pe raza comunei Găneasa, la locuințele unor persoane suspecte de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, fiind confiscate sute de kilograme de astfel de articole.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în comuna Găneasa, la persoane bănuite de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Din cercetări a reieșit că, persoanele în cauză ar fi achiziționat articole pirotehnice interzise la deținere, în scopul recomercializării acestora în perioada sărbătorilor de iarnă.

Până în prezent, polițiștii au descoperit 223 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F3 și F4, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Sute de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în urma unor percheziții făcute pe raza comunei Găneasa. FOTO IPJ Ialomița

Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În perioada imediat următoare, polițiștii vor intensifica controalele privind deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*