Sute de amenzi aplicate de polițiștii ialomițeni în urma unor controale pe linie de piscicultură

Sute de amenzi aplicate de polițiștii ialomițeni în urma unor controale pe linie de piscicultură. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii ialomițeni au constat 19 infracțiuni, au aplicat aproape 600 de sancțiuni contravenționale aplicate și au confiscat peste 160 de kilograme de pește, în urma a 42 de verificări pe linie de piscicultură efectuate în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște.

Potrivit IPJ Ialomița, pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor naturale, a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit, s-a impus intensificarea activităților specifice pentru asigurarea respectării legalității în acest domeniu, în special în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale.

Astfel, 78 de polițiști ialomițeni au acționat pe raza județului Ialomița în perioada 16 – 25 aprilie, fiind efectuate 42 de controale, din care șase în ape continentale – fluvii, lacuri, patru în amenajări piscicole, șase pe linia depozitării și prelucrării și 21 pe linia legalității transportului. Pe parcursul activităților au fost identificate și indisponibilizate trei plase monofilament, trei plase fir textil, un motor de barca precum și două autovehicule, fiind totodată confiscate peste 160 de kilograme de pește din diferite specii.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 599 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 113.000 lei și au fost constatate 19 infracțiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*