Stagiile de practică pentru elevii din învățământul profesional și tehnic Ialomița se defășoară în condiții speciale în perioada crizei sanitare cauzate de COVID-19

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. FOTO IȘJ Ialomița

În ciuda crizei sanitare cauzate de virusul SARS-COV-2, ISJ Ialomița a luat măsuri speciale pentru derularea stagiilor de practică într-un mediu de lucru real pentru 181 de elevi din învățământul tehnic și professional și județul Ialomița.

Profitând de faptul că agenții economici parteneri de practică își continuă activitatea în condiții speciale de protecție sanitară, ISJ Ialomița în parteneriat cu Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – Ialomița, a început în 4 noiembrie 2020 proiectul „TehniCOOL 2 – Îmbunătățirea accesului la activități de învățare în mediul de muncă real pentru elevii învățământului profesional și tehnic din județul Ialomița, ID 131144” co-finanțat din FSE prin POCU 2014-2020.

Proiectul se implementează timp de 2 ani (04.11.2020-03.11.2022) în beneficiul a 181 de elevi care urmează cursurile în 6 unitati IPT din Ialomita: Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Fetesti, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” Urziceni, Școala Profesională Bordușani, Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Slobozia. Bugetul este în valoare de 2,375,132.92 lei din care 2,018,862.99 lei finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FSE), 100,309.87 lei finanțare nerambursabilă de la bugetul de stat și 255,960.06 lei cofinanțarea eligibilă a partenerilor.

Obiectivul general (scopul) al proiectului constă în creșterea cu 181 a numărului de elevi din învățământul tehnic și profesional din județul Ialomița care participă la programe de învățare la un potențial loc de muncă și facilitarea angajării pentru 39 de absolvenți participanți la proiect cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Proiectul va include minim un an școlar complet, se va desfășura și pe perioada verii deoarece elevii pot intra în programele de internship și traineeship. La finalul proiectului, 134 de elevi vor finaliza studiile cu un examen de calificare, 19 elevi vor continua studiile, 39 persoane din GT își vor găsi un loc de muncă.

Grupul țintă va fi implicat în toate activitățile proiectului, fie direct fie indirect ca beneficiari ai rezultatelor obținute. Activitățile tehnice A1, A2, A3 si A4 sunt activități de lucru directe cu GT (A1 – organizarea si desfășurarea stagiilor de practică, A2 – consilierea și orientarea in carieră a GT, A3 – înregistrarea GT în sistemul de informare coordonată și participarea la întâlniri cu parteneri economici care au menirea de a-i inspira în carieră, A4 – participarea GT la activități de internship și traineeship, precum și la activități de voluntariat).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*