Șoferi băuți, depistați de polițiștii din Ialomița

Mașină de poliție. FOTO ILnews.ro

Doi șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost depistați de polițiștii din Ialomița

Astfel, la data de 4 ianuarie, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești, în timp ce efectuau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul rutier, pe DJ 213 în localitatea Luciu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 ani, din comuna Gura Ialomiței.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orașului Țăndărei unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării concentrației de alcool în sânge.

Pe numele lui polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, în noaptea de 4/5 ianuarie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în flagrant, pe raza municipiului Slobozia, un bărbat în vârstă de 46 de ani, ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, ce a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus ulterior la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în vederea recoltării probelor de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta băuturilor alcoolice”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*