Șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice, depistate de polițiștii ialomițeni

Șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost depistați de polițiștii ialomițeni, la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de 25 februarie, polițiștii rutieri în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier au oprit, pentru verificări, doi șoferi în vârstă de 39 și 42 de ani, din municipiul Fetești, respectiv din comuna Vlădeni.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul din dotare, rezultatele etilotestelor indicând  valoarile de 0,75 mg/alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbații fiind ulterior transportați la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbații nu dețin permise de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis”, respectiv „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”

În cursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*