Secretarul general al comunei Manasia, acuzat de ANI că s-a aflat în stare de incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate. FOTO ANI

Secretarul general al comunei Manasia, Costel Vasile, este acuzat de Agenția Națională de Integritate că s-a aflat în stare de incompatibilitate.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 ianuarie 2021 – 19 decembrie 2022, întrucât, în calitate de secretar general al comunei Manasia, s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu fiica sa – consilier în cadrul unui compartiment aflat în subordinea directă a secretarului general al comunei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 95, alin. (1)  din Legea nr. 161/2003” – Agenția Națională de Integritate.

Art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 prevede că „Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcționarii publici respectivi sunt soți sau rude de gradul I.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*