Șase localități ialomițene au primit fonduri pentru investiții menite să crească calitatea vieții locuitorilor

Investiții pentru creșterea calității vieții în șase localități din Ialomița. FOTO: CJ Ialomița

Șase localități din județul Ialomița au primit fonduri pentru investiții menite să crească calitatea vieții locuitorilor, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița. Primarii localităților Fetești, Cosâmbești, Giurgeni, Rădulești, Ograda și Gârbovi au semnat contractele de finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală Ialomița 2023, alături de reprezentantul Consiliului Județean Ialomița, vicepreședintele Emil-Cătălin Grigore.

Investițiile aprobate acoperă o gamă diversă de necesități ale comunităților. La Fetești, fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea de utilaje destinate serviciilor edilitare și igienizării municipiului. La Cosâmbești, se va construi o bibliotecă comunală, iar la Giurgeni, banii vor fi direcționați către contorizarea branșamentelor de apă ale consumatorilor din comună.

Comuna Rădulești va prioritiza îmbunătățirea serviciilor sociale prin construirea unei capele mortuare în satul Brazii, cu un termen limită de finalizare de 12 luni. La Ograda, proiectul finanțat are ca obiectiv crearea unei infrastructuri rutiere conform standardelor europene prin modernizarea unor străzi locale. În ceea ce privește Gârbovi, investițiile se vor concentra tot pe infrastructură, prin înființarea de alei pietonale pe cinci străzi din localitate, pentru a asigura o circulație pietonală sigură și a îmbunătăți calitatea vieții.

Aceste investiții au ca scop principal creșterea calității vieții locuitorilor din aceste localități ialomițene și vor contribui la dezvoltarea comunităților în diverse domenii importante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*