Recomandări de siguranță ale jandarmilor și pompierilor pentru Festivalul Freeland din Slobozia

Recomandări de siguranță ale jandarmilor și pompierilor pentru Festivalul Freeland din Slobozia. FOTO:IJJ Ialomița

Municipiul Slobozia va găzdui, în perioada 7 – 9 iulie, a doua ediție a Festivalului Freeland, un eveniment așteptat cu entuziasm de către comunitate. Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” au anunțat măsurile luate pentru a asigura ordinea și siguranța publică pe durata festivalului.

Astfel, jandarmii vor fi prezenți în zona de desfășurare a festivalului, având ca prioritate asigurarea ordinii publice și prevenirea infracțiunilor și contravențiilor. Ei vor descuraja persoanele predispuse la comiterea de fapte antisociale și vor aplica măsurile legale în cazul producerii acestora. De asemenea, se va acorda o atenție sporită combaterii traficului și consumului de substanțe interzise.

Pe lângă jandarmi, pompierii vor fi și ei prezenți în număr mare la festival. Vor fi operaționalizate trei Puncte de prim ajutor, deservite de paramedici pompieri, personal medical și voluntari. Două ambulanțe de prim ajutor și o autospecială pentru transport personal și victime multiple vor fi disponibile pentru a asigura asistența medicală necesară. De asemenea, vor fi mobilizate autospeciale de stingere cu apă și spumă și o motopompă pentru a face față eventualelor situații de urgență.

Pentru a evita producerea unor incidente, atât jandarmeria, cât și pompierii fac câteva recomandări participanților. Aceștia sunt sfătuiți să adopte un comportament civilizat și să evite conflictele, să acorde o atenție sporită asigurării bunurilor personale și să supravegheze cu atenție copiii. De asemenea, se interzice accesul cu arme sau orice alte obiecte periculoase, consumul de substanțe interzise și folosirea dronelor fără autorizație. Participanții sunt rugați să nu lase în urmă resturi menajere și să respecte regulile de parcarea pentru a nu împiedica intervenția autospecialelor de pompieri.

Reprezentanții celor două instituții asigură cetățenii că vor fi luate toate măsurile necesare pentru Festivalul Freeland să se desfășoare în condiții de siguranță. Participanții sunt încurajați să solicite sprijinul jandarmeriei prin apelarea Numărului Unic de Urgență – 112 sau să se adreseze celor mai apropiate echipaje de jandarmi în caz de nevoie. Pompierii îi îndeamnă pe participanți să respecte cu strictețe recomandările și să aibă grijă de siguranța lor și a celorlalți. Cu efortul combinat al jandarmilor și pompierilor, se dorește ca Festivalul Freeland să se bucure de succes și să se desfășoare fără incidente neplăcute. Comunitatea este invitată să se bucure de eveniment și să contribuie la menținerea unei atmosfere pașnice și sigure.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*