Sărbătoarea Paștelui, în siguranță sub supravegherea polițiștilor ialomițeni

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de Sărbătoarea Paștelui, care va fi celebrată în acest sfârșit de săptămână.

În medie 100 de polițiști ialomițeni vor fi în stradă în fiecare zi pe tot teritoriul județului și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, până luni, 25 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, împreună cu celelalte structuri care acționează în sistem integrat vor acționa pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Cei mai mulți polițiști care vor acționa în această perioadă sunt din structurile de ordine publică și rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranței cetățeanului și colegi de la alte structuri: transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Printre măsurile suplimentare impuse la nivelul județului Ialomița, amintim:

Dimensionarea corespunzătoare a dispozitivelor de siguranță publică, acordându-se atenție în mod special locurilor cu fluență mare de public, în care urmează a se desfășura slujbe religioase și activități culturale, sportive, de agrement etc.

Intensificarea activităților specifice de prevenire și combatere a infracțiunilor cu violență și a oricăror acțiuni de natură să împiedice desfășurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători.

Desfășurarea de acțiuni împreună cu parteneri instituționali cu competențe specifice, pentru verificarea legalității activităților comerciale, în special în zone de agrement, în scopul prevenirii și combaterii încălcării prevederilor cadrului legal/ normativ incident, cu impact asupra sănătății populației.

Asigurarea prezenței active a efectivelor de poliție rutieră și controlul circulației pe principalele artere din județul Ialomița, în zona lăcașurilor de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier și pentru combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi șase autospeciale dotate cu aparate radar precum și un dispozitiv de măsurare a vitezei cu laser, tip TruCam.

Verificarea agenților economici care desfășoară activități de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, produse de panificație, precum și vin sau alte băuturi alcoolice, sub aspectul respectării normelor sanitar-veterinare și înregistrării în evidențele financiar-contabile a cantităților de mărfuri aprovizionate sau vândute.

Totodată, se va urmări identificarea locurilor unde sunt sacrificate în mod ilegal animale și a persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea reglementărilor legale în acest sens.

Sfaturi și recomandări pentru sărbătorirea Paștelui în siguranță:

Manifestați grijă pentru banii și bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflați în spații aglomerate (la cumpărături, în piață, bazar, lăcașe de cult), pentru a nu deveni ținta hoților de buzunare!

Nu purtați portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentației, în sacoșă sau la vedere, ci în poșete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentației!

În aglomerație, dacă vă simțiți bruscați, controlați-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment și priviți cu atenție persoanele din jurul dumneavoastră!

Dacă vă deplasați după lăsarea întunericului, evitați zonele izolate sau neiluminate și purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!

Dacă părăsiți locuințele în această perioadă, asigurați-vă că ați încuiat bine ușile și ferestrele, iar dacă locuiți la curte, manifestați atenție și la anexele gospodărești și locurile unde adăpostiți păsările și animalele!

Recomandăm celor de la volan și nu numai, să circule cu atenție, să respecte semnalizarea rutieră și semnalele polițiștilor rutieri.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulație intensă, să circule cu prudență sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcașelor de cult și să respecte semnalele agenților de poliție rutieră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*