Sancțiuni în sumă de 9.000 de lei, în urma acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de protecție pe raza județului Ialomița

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție. FOTO IPJ Ialomița

Peste 1.000 de persoane și 59 de societăți comerciale au fost verificate de efectivele de poliție şi poliţie locală în ultimele 24 de ore, pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul COVID-19.

Potrivit IPJ Ialomița, în cadrul acțiunilor au fost vizate cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

„Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 61 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei, 47 de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție și 13 pentru nerespectarea măsurilor de distanțare fizică”, au precizat reprezentanți ai IPJ Ialomița.

Peste 1.000 de persoane și 59 de societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, peste 200 de autovehicule au fost verificate, din care 24 de mijloace de transport în comun.

În cadrul verificărilor, în jurul orei 13:50, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, au depistat pe raza comunei Bordușani, un tânăr de 17 ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, conform deciziei Direcției de Sănătate Publică Ialomița. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 55/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*