Rezultatele etapei de repartizare computerizată în liceu pentru anul școlar 2022-2023

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. FOTO IȘJ Ialomița

Ministerul Educației a publicat, săptămâna trecută, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

La nivelul județului Ialomița, situația statistică în privința învățământului liceal înregistrează un total de 1.410 locuri, din care 858 reprezintă filiera teoretică, iar 552 țin de filiera tehnologică. Astfel, 1.386 de elevi au fost admiși pe cele 1.410 locuri disponibile.

Numărul elevilor respinși din județul Ialomița este de 105. Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Fetești, Liceul Teoretic „Paul Georgescu” Țăndărei și Liceul Tehnologic Țăndărei sunt unitățile de învățământ care oferă cele 24 de locuri rămase libere ce vor fi ocupate în etapa următoare.

În privința învățământului profesional, trebuie menționat că din cele 624 de locuri, 240 au fost ocupate de candidații declarați admiși, pentru sesiunea următoare rămânând 384 de locuri libere. De asemenea, toate cele 144 de locuri propuse de liceele vocaționale au fost ocupate în urma repartizării computerizate (prima etapă de admitere în învățământul liceal 2022 – 2023).

Județul Ialomița înregistrează, la nivel național, o rată de 93 la sută de ocupare a locurilor în urma acestei prime etape.

Candidatul cu media de admitere 10 (zece) a fost acceptat la Liceul Teoretic „Carol I” din Fetești. Detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al Ministerului Educației: http://admitere.edu.ro/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*