Rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, a trecut, în Ialomița, cu puțin peste 60 la sută

Candidații ialomițeni la concursul național de titularizare și-au aflat, astăzi, rezultatele

Rata de promovare înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este în județul Ialomița de 60,37 la sută. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 66,16 la sută, iar pentru promoțiile anterioare este de 26,44 la sută.

Astfel, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, dintre cei 1.921 de candidați înscriși, s-au prezentat 1.789 de candidați, iar din totalul acestora au promovat 1.080 de candidați: 1011 aparțin promoției 2020, iar 69 provin din promoțiile anterioare. Au fost înregistrate cinci medii de 10 (zece).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Luni, 6 iulie, debutează etapa specială a examenului de bacalaureat 2020, etapă pentru care s-au înscris 2 absolvenți ai clasei a XII-a (unul din localitatea Cobadin și unul din municipiul Constanța). Luni se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, marți, 7 iulie, proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*