Programul TEZAUR continuă în lunile iulie și august, oferind oportunități de investiții pentru ialomițeni

Ialomițenii pot subscrie pentru emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. FOTO MF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a anunțat că, începând de joi, 20 iulie, cetățenii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu dobânzi atractive de până la 7,20 la sută.

Titlurile de stat, cu o valoare nominală de 1 leu, vin în două variante: cu o maturitate de un an, oferind o dobândă anuală de 6,30 la sută, și cu o maturitate de trei ani, ce recompensează investitorii cu o dobândă anuală de 7,20 la sută.

Persoanele fizice, care au împlinit vârsta de 18 ani, sunt eligibile să participe la acest program și să achiziționeze titlurile de stat. De asemenea, aceste investiții aduc un beneficiu fiscal, deoarece veniturile obținute din investirea în titluri de stat sunt neimpozabile.

Pentru a face investiții în titlurile de stat TEZAUR, investitorii au la dispoziție mai multe opțiuni. Între 20 iulie și 17 august , persoanele fizice înregistrate în SPV (Sistemul de Plată Virtuală) pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului pot efectua operațiuni online, cum ar fi deschiderea unui cont de subscriere și achiziționarea titlurilor. De asemenea, în aceeași perioadă, aceste titluri pot fi cumpărate și de la sediul unităților Trezoreriei Statului sau prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA din mediul urban (până la 18 august) și din mediul rural (până la 16 august).

Dobânda pentru titlurile de stat este anuală și va fi plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, investitorii au opțiunea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și pot solicita anularea subscrierilor deja efectuate, în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Aceste investiții au scopul de a ajuta la finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, întrucât fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent vor fi folosite în acest sens.

Pentru mai multe detalii cu privire la Programul TEZAUR și modalitățile de subscriere online, investitorii pot accesa Ghidul Tezaur online și site-ul www.posta-romana.ro pentru a consulta Prospectul de emisiune și eventuale modificări ale acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*