Primăria Fetești începe campania de distribuire a ajutoarelor alimentare pentru persoanele defavorizate

Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru persoanele defavorizate. FOTO Primăria Fetești

Primăria Municipiului Fetești va distribui, începând de miercuri, 9 noiembrie, și până pe data de 22 noiembrie, la Sala de Sport a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară (la Avion), pachetele cu ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenție comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România.

Aceste ajutoare pot fi ridicate în zilele de 09,10,11,14 și 15 noiembrie, începând cu orele 11.00, de către persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat precum și de către familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. În zilele de 16, 17, 18  21 și 22 noiembrie, pot prelua aceste pachete reprezentanții persoanelor cu handicap grav și accentuat.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de aceste pachete alimentare, acordate în cadrul POAD, și care au calitatea de destinatari finali sunt:

  1. familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (VMG) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (ASF) acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private), și în alte situații asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

În momentul ridicării ajutoarelor beneficiarii trebuie să prezinte următoarele documente:

  • pentru venitul minim garantat (VMG) – cartea de identitate a titularului în original și copie împreună cu fotocopiile cărților de identitate și certificatelor de naștere ale membrilor familie care fac parte din dosar;
  • pentru alocația pentru susținerea familiei (ASF) – cartea de identitate a titularului în original și copie împreună cu fotocopiile cărților de identitate și certificatelor de naștere ale membrilor familie care fac parte din dosar;
  • pentru persoanele cu handicap grav și accentuat – cartea de identitate/certificatul de naștere a titularului în original și copie împreună cu fotocopia certificatului de încadrare în gradul de handicap.

Fiecare beneficiar va primi câte un pachet cu conținut identic. Ajutoarele vor fi distribuite la Sala de Sport a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară (la Avion), din cartierul Fetești Gară, strada Jandarmeriei nr. 15. Distribuirea alimentelor se face pe baza actului de identitate. Beneficiarii sunt răspunzători pentru transportul ajutoarelor la propriile locuințe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*