Primăria Fetești distribuie, săptămâna viitoare, măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate

Primăria Fetești distribuie măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate

Primăria Fetești va distribui, în perioada 31 august – 02 septembrie, între orele 08.30 – 16.00, cutiile ce conțin măști de protecție către familiile și persoanele defavorizate.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de măști de protecție acordate de Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a Județului Ialomița, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus (SARS-CoV -2), și care au calitatea de destinatari finali, sunt:

  1. persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;
  4. persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

„Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele menționate anterior beneficiază de o cutie ce conține 50 de măști aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării, în conformitate cu prevederile OUG 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020”, au precizat reprezentanții instituției.

Ajutoarele vor fi distribuite pentru toate categoriile de beneficiari și cartierele municipiului, în incinta fostului spital, din cartierul Fetești Oraș, strada Călărași nr. 475, în perioada 31 august – 02 septembrie 2020.

În momentul ridicării cutiilor cu măști, beneficiarii trebuie să prezinte următoarele documente:

  • pentru venitul minim garantat (VMG) – cartea de identitate a titularului în original și copie împreună cu fotocopiile cărților de identitate și certificatelor de naștere ale membrilor familie care fac parte din dosar;
  • pentru alocația pentru susținerea familiei (ASF) – cartea de identitate a titularului în original și copie împreună cu fotocopiile cărților de identitate și certificatelor de naștere ale membrilor familie care fac parte din dosar;
  • pentru pensionarii cu venitul de până la 704 lei inclusiv – cartea de identitate a titularului în original și copie împreună cu fotocopia ultimului cupon de pensie;
  • pentru persoanele cu handicap grav și accentuat – cartea de identitate/certificatul de naștere a titularului în original și copie împreună cu fotocopia certificatului de încadrare în gradul de handicap.

O cutie conține 50 de măști de protecție de unică folosință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*