Portofel găsit de un jandarm ialomițean și predat păgubitului

Prtofel găsit de plt.adj.șef Constantin Zaharia. FOTO: IJJ Ialomița

Un jandarm ialomițean, plt.adj.șef Constantin Zaharia, aflat miercuri, 23 noiembrie, în timpul liber și fiind la cumpărături în municipiul Slobozia, a găsit pe stradă un portofel în care se aflau acte, carduri și bani.

Jandarmul ialomițean s-a uitat în jur să caute persoana care l-a pierdut, însă nefiind nimeni în zonă care să revendice bunul găsit, a verificat identitatea persoanei pe baza documentelor din interior și cu ajutorul rețelelor de socializare, a luat legătura cu posesoarea portofelului.

„Femeia, care deja se gândea că va avea cele mai urâte sărbători de iarnă, a avut parte de un cadou anticipat și a intrat în posesia bunurilor pierdute. Returnarea unui bun găsit, este o datorie morală a oricărui cetățean”, au precizat reprezentanții IJJ Ialomița.

Totodată, aceștia reamintesc că fapta de a nu preda un bun, în termen de 10 zile de la găsirea acestuia, autorităților sau persoanei care l-a pierdut, se pedepsește cu închisoarea de la o luna la trei luni sau cu amendă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*