Expoziția “Cărțile de rugăciune – abecedare ale credinței și pâine pentru suflet”, la Muzeul Național al Agriculturii

Muzeul Național al Agriculturii. FOTO Muzeul Național al Agriculturii

Muzeul Național al Agriculturii organizează deschiderea expoziția “Cărțile de rugăciune – abecedare ale credinței și pâine pentru suflet”.

Evenimentul are loc în data de 18 aprilie, de la ora 12.00.

Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Episcopia Sloboziei și Călărașilor și Episcopia Tulcii.

“Expoziția cuprinde un număr de 96 de piese, cele mai multe dintre ele fiind cărți de rugăciuni de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în zilele noastre, tipărite cu alfabet chirilic, de tranziție și cu grafie latină. Sunt și cărți de rugăciuni în limbi străine, pentru diferitele comunități religioase de pe teritoriul țării noastre – germană, italiană, maghiară, greacă, armeană, bulgară, rusă, ebraică, aromână, dar și engleză și franceză.

Alături de cărțile de rugăciuni, sunt expuse și câteva obiecte liturgice, precum icoane, cutiuțe pentru păstrarea Sfintei Împărtășanii, linguriță pentru împărtășanie, cruce de binecuvântare, metanie, rozariu.

Cărțile de rugăciuni se adresează tuturor categoriilor sociale, indiferent de rang sau vârstă, unele dintre rugăciuni fiind speciale pentru copii și școlari sau pentru vremuri de război” – a declarat prof.dr. Gheorghe Petre, managerul Muzeului Național al Agriculturii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*