Pompierii ialomițeni au intervenit la 65 de misiuni, în ultimele 72 de ore  

Intervenții ale pompierilor. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 65 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (09- 11.02.2024).

La nivel județean, 54 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de către aceștia, amintim:

În data de 09.02.2024, în jurul orei 15:00, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe raza municipiului Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată și monitorizată la locul solicitării, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

În perioada de referință, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Jilavele, în care au fost implicate două autoturisme și patru persoane. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Celor patru persoane, ocupante ale autoturismelor, li s-a acordat primul ajutor medical la locul evenimentului, ulterior nefiind necesar transportul acestora la unitatea spitalicească.

De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării unui meci de handbal, în municipiul Slobozia.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 8 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 8 incendii care au avut loc în perioada menționată, 5 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și lăstăriș), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

În data de 11.02.2024, în jurul orei 05:20, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu produs la un solar, al unui cetățean din municipiul Urziceni. În urma evenimentului au ars aproximativ 180 de metri pătrați folie solar, o pompă de apă și au fost deteriorate aproximativ 4000 de fire răsad roșii. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un mijloc de încălzire lăsat nesupravegheat.

Un alt incendiu la care au fost solicitați salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni s-a produs în cursul zilei de 11.02.2024, în jurul orei 11:20, la locuința unui cetățean din localitatea Manasia. După aproximativ o oră, acesta a fost lichidat. Din fericire nu s-a soldat cu victime. În urma evenimentului au fost deteriorate articole de mobilier și electrocasnice, din interiorul bucătăriei, care a ars pe o suprafață de 10 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

În data de 11.02.2024, în jurul orei 19:30, Stația de pompieri Fetești a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, din municipiul Fetești. Scurtcircuitul electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător a condus, cel mai probabil, la izbucnirea acestuia. Forțele deplasate la locul intervenției au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Focul a afectat camera centralei termice pe o suprafață de aproximativ 16 metri pătrați, iar fumul a inundat alte două camere învecinate. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*