Pompierii ialomițeni au intervenit în 2023 la 7683 de situații de urgență, o medie de 21 pe zi

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au intervenit anul trecut la 7683 de situații de urgență, având o medie de 21 pe zi.

În anul 2023, serviciile profesioniste ale inspectoratului au fost alertate pentru 7.683 situații de urgență ( în medie 21,05 pe zi), dintre care:

  • 5635 pentru asistență medicală de urgență asistate de SMURD;
  • 163 pentru asistenţa persoanelor;
  • 254 pentru stingerea incendiilor;
  • 340 pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată;
  • 25 de misiuni pentru salvări de animale;
  • 196 misiuni de sprijin;
  • 54 exerciții cu forțe și mijloace în teren;
  • 325 misiuni pentru alte situații de urgență;
  • 2 misiuni căutări persoane dispărute;
  • 50 misiuni pentru protecția mediului;
  • 196 misiuni asigurare măsuri PSI și prim ajutor;
  • 268 deplasări fără intervenție, întors din drum, alertă falsă;
  • 165 misiuni de recunoaștere.

Din păcate, în urma incendiilor, 9 persoane și-au pierdut viața.

Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost alertată pentru a executa 8 misiuni de asanare a terenurilor, de munițiile găsite neexplodate care s-au soldat cu 7 ridicări de elemente de muniție, astfel: 7 proiectile de artilerie și 2 bombe de aruncător. De asemenea au fost executate 2 misiuni de distrugere a muniției asanate.

În urma activităţilor de control şi verificare, au fost constatate 3.452 de nereguli, dintre care 631 au fost înlăturate şi 2.814 sancţionate, fiind aplicate 2.543 avertismente şi 271 amenzi contravenţionale în valoare de 2.762.000 lei. Pe timpul activităţilor preventive, au fost efectuate un număr de 1.756 de instruiri, 1.320 de exerciţii de evacuare şi intervenţie la locul de muncă şi 63 de exerciţii cu participarea SVSU sau SPSU.

Ca element de noutate pe linia pregătirii personalului operativ, în anul 2023, 12 cadre militare din inspectoratul județean au participat la cursul ,,Stingerea incendiilor pe râuri”, organizat la Centrul de Formare a Competențelor MA-CO din Hamburg/Germania, iar 24 cadre militare au participat la sesiuni de instruire în vederea perfecționării abilităților în domeniul conducerii auto defensive, organizate de Academia Titi Aur.

În cadrul programului ,,Salvator din pasiune”, în perioada 08.05.2023- 09.06.2023 s-a derulat o campanie de recrutare, în care s-au înscris 25 persoane. Dintre acestea, 17 au parcurs cursul introductiv general și cursul prim ajutor de bază, devenind voluntari în cadrul inspectoratului. În urma pregătirii, aceștia au participat alături de echipajele profesioniste la peste 790 de intervenții de prim ajutor, precum și la 24 de acțiuni de informare preventivă.

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență au fost prezente în județul Ialomița, în perioadele 27-31.03.2023, respectiv 16-18.10.2023, fiind amplasate în incintele unităților de învățământ de pe raza localităților Movilița, Borănești, Bărcănești, Colelia, Munteni-Buzău și municipiului Slobozia. Cu această ocazie, personalul inspectoratului a desfășurat activități de pregătire a elevilor, preșcolarilor și cadrelor didactice, în domeniul situațiilor de urgență, înregistrându-se o participare de 1.824 persoane.

Cu prilejul Zilei Copilului, în data de 1 iunie, în municipiul Slobozia, s-au organizat și desfășurat activități de instruire în aer liber, oferind ocazia celor mici să își reamintească principalele reguli și măsuri de comportare în diferite situații de urgență.

Totodată, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea B – Zona de investiție Teritorială Integrată Delta Dunării și a obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, a fost implementat și finalizat proiectul ,,Reabilitare termică a clădirii pavilionului principal al Detașamentului de pompieri Urziceni”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*