Pompierii ialomițeni au avut peste 65 de intervenții în ultimele 72 de ore

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor sau salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 68 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (07-09.10.2022). La nivel județean, 53 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În perioada menționată, Detașamentul de pompieri Urziceni a fost solicitat la două intervenții de salvare a animalelor din medii ostile vieții, în comuna Bărbulești. Patrupedele, un cățeluș și o pisicuță au fost salvați dintr-o fosă septică, adâncă de aproximativ doi metri. Patrupedele au fost predate în siguranță proprietarilor.
  • O intervenție soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 20:30, când trei echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier produs pe raza municipiului Fetești, în care au fost implicate o tricicletă electrică și un autoturism staționat, în urma căruia au rezultat 2 victime conștiente, cooperante și neîncarcerate. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului ambele victime au fost preluate și transportate la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.
  • Pompierii militari ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării următoarelor evenimente:
  1. Festivalul- concurs de tradiție culinară „La Casa Tudorii” din localitatea Giurgeni;
  2. Însoțire convoi cu ajutoare umanitare, pe itinerariul stabilit, până la predarea coloanei la limita cu județul Brăila;
  3. Meciul de handbal ce s-a desfășurat în sala sporturilor ,,Andreea Nica” din complexul Municipal ,,1 Mai” din municipiul Slobozia;
  4. Meciul de fotbal ce s-a desfășurat pe Stadionul Municipal ,,1Mai” din municipiul Slobozia;
  5. Meciul de fotbal ce s-a desfășurat pe stadionul din localitatea Amara;

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii la nivel județean, înregistrate la arderile necontrolate ( vegetație uscată), fiind afectate peste 5 hectare teren. Cauzele probabile de izbucnire a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*