Pompierii ialomițeni au avut 66 de intervenții în ultimele 5 zile

Intervenții ale pompierilor. FOTO ISU Ialomița

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie a.c., pompierii ialomițeni au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În această minivacanță, la nivel județean, s-au înregistrat 66 de intervenţii, dintre care 2 pentru stingerea incendiilor, 60 de cazuri de acordarea a primului ajutor calificat SMURD, o misiune de salvare animale din medii ostile vieții şi trei misiuni de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la diferite evenimente desfășurate în județ.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În data de 01 decembrie, în jurul orei 07:30, un echipaj de stingere din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la deșeuri menajere, în municipiul Fetești. Au ars deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 3 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Tot în data de 01 decembrie, salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit pentru salvarea unei pisici rămasă blocată pe un stâlp de beton, la o înălțime de aproximativ 4 metri.

Cu mijloacele din dotare, salvatorii ialomițeni au reușit coborârea acesteia în condiții de siguranță.

Un alt incendiu s-a produs în data de 03 decembrie, în jurul orei 02:00, la o locuință proprietate personală, în orașul Fierbinți-Târg. Trei echipaje de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru limitarea și stingerea incendiului, produs la coșul de fum al locuinței. În sprijinul salvatorilor a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Au ars materiale de construcții, materiale textile și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*