Pompierii ialomițeni au avut 56 de misiuni în ultimele 72 de ore

Mașină de pompieri

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  56 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (19- 21.01.2024).

La nivel județean, 51 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În perioada de referință, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Andrășești, în care au fost implicate un autoturism și un autobuz, în care se aflau 22 de persoane. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate au fost evaluate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la unitatea spitalicească.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

De asemenea, în data de 21.01.2024, în jurul orei 15:20, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. În urma evenimentului rutier, conducătorii autoturismelor au fost monitorizați de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

Tot în data de 21.01.2024, în jurul orei 21:00, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate, cărora li s-a fost acordat primul ajutor de către echipajul medical aflat la locul intervenției, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, iar pentru cea de-a doua nu a fost necesar transportul la unitatea spitalicească.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 2 incendii înregistrate la nivel județean .

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit duminică, în jurul orei 15:20, cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Cosâmbești. În urma evenimentului au ars articole de mobilier, precum și elemente de construcție pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut dintr-un mijloc de încălzire nesupravegheat.

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:00, pentru stingerea unui incendiu, produs la o garsonieră, în municipiul Slobozia. La locul evenimentului au fost alocate de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Intervenția pomptă a salvatorilor ialomițeni a dus la lichidarea rapidă a incendiului. Două persoane au fost evacuate. În urma evenimentului a ars un frigider și un uscător de rufe. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu defect sau deteriorat.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*