Pompierii ialomițeni au avut 160 de intervenții în minivacanța de 1 Mai

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Tulcea

Pompierii ialomițeni au avut 160 de intervenții în minivacanța de 1 Mai

În perioada 01-06 mai 2024, pompierii ialomițeni au asigurat zilnic, misiuni  specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În această minivacanță, la nivel județean au fost înregistrate 160 de intervenții, dintre care:

135 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat S.M.U.R.D.;

1 misiune de distrugere muniție rămasă neexplodată;

1 misiune de salvare animale din medii ostile vieții;

6 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării ceremoniilor religioase organizate în județ, în contextul Sărbătorilor Pascale, respectiv a unui meci de fotbal, în municipiul Slobozia;

5 accidente rutiere;

12 incendii.

În perioada menționată, salvatorii de la Stația de Pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Fetești, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Echipajele S.M.U.R.D. și SAJ au acordat primul ajutor calificat celor două victime la locul producerii evenimentului. Ulterior, o victimă a fost transportată la spital, iar cea de-a doua a refuzat transportul la spital

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.

Un alt accident, în care a fost implicat un autoturism, s-a produs în data de 1 mai, în satul Cegani, comuna Bordușani. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că, în urma accidentului, au rezultat patru victime, conștiente și cooperante. După acordarea primului ajutor calificat și monitorizare, victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații medicale.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.

În data de 4 mai, echipajele operative de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Coșereni. Au ars articole electrocasnice, obiecte de mobilier, articole textile și acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise.

Tot în data de 4 mai, trei echipaje de intervenție de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în comuna Dridu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier, au rezultat două victime. După monitorizare, o singură victimă a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni.

Pompierii au mai asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.

Trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință, în localitatea Alexeni. În urma incendiului au ars articole textile, articole electrocasnice, precum și obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

În perioada menționată, Stația de pompieri Țăndărei, a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, în comuna Giurgeni.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul S.M.U.R.D. a acordat primul ajutor medical unei persoane, care prezenta un atac de panică. După monitorizare, aceasta a fost transportată la spital.

Au ars articole textile și electrocasnice, obiecte de mobilier și o anexă a locuinței.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise.

Una dintre situațiile deosebite înregistrate a fost misiunea de stingere a unui incendiu produs în cursul serii de sâmbătă, la o locuință din localitatea Rovine. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de salvatori de la Detașamentul de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D.

Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o construcție din paiantă, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul S.M.U.R.D. a acordat primul ajutor medical unei persoane, care prezenta arsuri de gradul II la nivelul feței. Victima a fost predată unui echipaj tip C, al Serviciului Județean de Ambulanță și transportată la Spitalul Județean Slobozia.  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

O altă misiune complexă a fost și cea din noaptea de duminică, 5 mai, atunci când salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Fetești. La locul intervenției, salvatorii ialomițeni au găsit o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 77 ani, cu arsuri de gradul I, II și III, pe aproximativ 65% din suprafața corpului. După acordarea primului ajutor medical, victima a fost transportată la spital. Au ars obiecte de mobilier, articole textile și electrocasnice.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise.

Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în comuna Sărățeni, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime conștiente și cooperante, care, după acordarea primului ajutor medical au fost transportate la spital.

Nici ziua de luni nu a fost una lipsită de evenimente pentru salvatorii ialomițeni. La diferență de aproximativ o oră, cinci echipaje de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea a două incendii, produse la două apartamente, în municipiul Slobozia.

Primul incendiu a avut loc în jurul orei 16.00, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise. Echipajul S.M.U.R.D. a acordat primul ajutor calificat unei persoane care prezenta un atac de panică, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital. Au ars un aparat electrocasnic și un obiect de mobilier.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs în jurul orei 17.00, cauza probabilă fiind tot focul deschis în spații închise. A ars un obiect de mobilier.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul medical a acordat primul ajutor calificat unei persoane intoxicată cu monoxid de carbon, ulterior aceasta fiind transportată la spital.

Pe lângă misiunile derulate în plan operativ, o atenție sporită a fost acordată prevenirii evenimentelor care puteau fi generate de nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control la 19 unități de cult și 2 evenimente cu public numeros.

Neregulile identificate în teren au fost sancționate cu 21 de avertismente.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*