Pompierii din Ialomița au intervenit la 59 de misiuni în ultimele 72 de ore

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 59 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (29- 31.03.2024).

La nivel județean, 50 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:

În perioada de referință, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs pe DN21 (în apropierea Combinatului), în care au fost implicate un autoturism (ce s-a răsturnat în afara părții carosabile) și trei persoane (2 adulți și un minor). Au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. În sprijinul acestora a acționat și o ambulanță de tip C a SAJ- Ialomița.

În urma coliziunii toate cele trei persoane, conștiente și cooperante au fost asistate medical la locul evenimentului, ulterior două dintre victime (minorul și mama acestuia) au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, în data de 31.03.2024, în jurul orei 17:20, un echipaj de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, pe raza municipiului Slobozia, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. În sprijinul acestora a acționat și o ambulanță de tip C a SAJ- Ialomița. În urma impactului au rezultat două victime, conștiente și cooperante, cărora li s-a acordat primul ajutor medical la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unui meci de handbal, în municipiul Slobozia, a unui meci de fotbal în localitatea Gheorghe Doja, respectiv a Campionatului Național de Anduranță 2024, în localitatea Adâncata.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 3 incendii care au avut loc în perioada menționată, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectat aproximativ 1 hectar de teren. Cauza probabilă de producere a incendiilor, în ambele situații a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri au intervenit în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 12:30, pentru stingerea unui incendiu, produs la apartamentul unui cetățean, în municipiul Slobozia. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără în dormitorul locuinței. În urma evenimentului au ars articole de mobilier, de îmbrăcăminte și electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise (o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*