Pompierii au intervenit pentru stingerea unor incendii în Săveni și Buești

Pompierii au fost chemați să stingă un incendiu. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au intervenit în ultimele ore pentru stingerea unor incendii în Săveni și Buești.

Potrivit ISU Ialomița, în data de 08.01.2024, în jurul orei 21:50, pentru Stația de pompieri Țăndărei s-a dat alarma, în vederea lichidării unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Săveni.

“Scurtcircuitul electric generat de un cablu electric defect a condus, cel mai probabil, la izbucnirea incendiului, care s-a propagat rapid la acoperișul casei. Forțele deplasate la locul intervenției au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD. Focul a distrus acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați. Din fericire nu au fost înregistrate victime” – ISU Ialomița.

Un alt incendiu a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 06:20, la o locuință din localitatea Buești, iar la locul solicitării au fost alocate de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

“La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul casei și a unei anexe. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, patru ore le-au fost necesare salvatorilor pentru lichidarea acestuia. În urma evenimentului, flăcările au distrus acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați, acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, elemente de mobilier, aparate electrocasnice.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane de sex masculin care prezenta arsuri de gradul II la nivelul membrului superior și a capului, și altei persoane de sex feminin, care a suferit un atac de panică. Ulterior acestea au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia” – ISU Ialomița.

Cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*