Pompierii au evacuat un bloc din Fetești după ce o butelie a luat foc într-o garsonieră de pe strada Armatei

Butelia care a luat foc a fost îndepărtată de către pompieri. FOTO ISU Ialomița

Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri pe față după ce butelia din locuința sa a luat foc. Se pare că victima ar fi verificat butelia cu flacără pentru a vedea dacă aceasta scapă gaze.

În jurul orei 11.30, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu izbucnit într-o garsonieră situată la etajul 2 dintr-un imobil cu 4 etaje de pe strada Armatei din municipiul Fetești.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență echipaje de la Stația de Pompieri Fetești a ISU Ialomița, cu două autospeciale de stingere încadrate 8 subofițeri și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Ialomița. Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit de la o butelie manevrată necorespunzător, care prezenta emanații de gaz inflamabil.

Evenimentul s-a soldat cu două victime, un bărbat cu arsuri ușoare la nivelul feței și o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 61 ani, cu atac de panică, ce au fost evaluate de echipajul SAJ, dar au refuzat transportul la spital.

Preventiv, din imobil au fost evacuate alte 16 persoane, care nu au fost vătămate.

Garsoniera a fost afectată pe o suprafață de aproximativ 25 mp, mobilierul din aceasta a fost distrus de flăcări, iar casa scării a fost inundată cu fum.

Pentru evitarea producerii unor explozii, din garsonieră a fost evacuată butelia de la care a izbucnit incendiul, precum și o alta, depozitată în locuință.

„Reamintim cetățenilor că etanșeitatea buteliei se probează NUMAI cu emulsie de apă cu săpun, iar aprinderea aragazului se efectuează pe principiul “gaz pe flacără”! De asemenea, buteliile se încarcă numai la distribuitori autorizați, iar depozitarea unui număr suplimentar de butelii în locuință nu este recomandată“, au transmis reprezentanții ISU Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*