Polițiștii ialomițeni au desfășurat acțiuni de prevenire a infracționalității în trenuri

Acțiune a polițiștilor în trenuri. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean Poliție Transporturi Ialomița și din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în Gara CFR Slobozia, marți, 10 octombrie, activități de combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise precum și de prevenire a furturilor de la călători.

Activitățile polițiștilor au ca scop menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, atât în stațiile căii ferate, cât și în trenurile de călători, dar și prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată.

De asemenea, polițiștii au înmânat călătorilor care au tranzitat stația CFR din municipiul Slobozia pliante care conțin regulile de traversare a căii ferate și obligația de a avea grijă de bagaje și au atras atenția asupra consecințelor pe care consumul de droguri le poate avea.

Pentru o călătorie cu trenul în siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Nu urcați/coborâți din mijloacele de transport feroviare cât timp acestea sunt în mișcare;

– Nu traversați calea ferată în timp ce desfășurați alte activități, de natură a va distrage atenția;

– Nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp;

– Nu consumaţi băuturi alcoolice în trenuri și stațiile căii ferate;

– Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute;

– La urcarea şi coborârea din tren, supravegheaţi atent bagajele şi buzunarele;

– La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră;

– Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare.

– Este strict interzisă urcarea pe trenurile de călători și marfă pentru efectuarea de poze; – Dacă, pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*