Polițiștii ialomițeni au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale, în contextul pandemiei de coronavirus

Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni pentru respectarea normelor de protecție

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de toate autoritățile publice cu atribuții în domeniu, a continuat activitățile specifice de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. Activitățile specifice desfășurate de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și specialiștii altor autorități și instituții cu atribuții în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetățeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement și alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

Potrivit IPJ Ialomița, în cadrul celor patru acțiuni, desfășurate independent și/sau în cooperare cu alte structuri MAI ori instituții cu atribuții în domeniu, au fost verificate patru unități economice și 107 de obiective sau alte locații, respectiv domicilii/locații ale persoanelor aflate în carantină/izolare, gări/autogări, terase, parcuri și alte zone de agrement.

De asemenea, au fost legitimate 585 de persoane, din care 278 aflate în carantină și 164 aflate în izolare.

Ca și în acțiunile anterioare, au fost transmise mesaje preventive și avertizări, atât operatorilor economici cât și persoanelor fizice, însă au fost aplicate și 22 de sancțiuni contravenționale, cu amendă sau avertisment, din care 19 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, una pentru nerespectarea masurilor de carantinare la domiciliu, toate în context COVID-19 și două pentru nerespectarea măsurilor privind libera circulație, în cuantum total de 3.500 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale MAI și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*