Polițiștii ialomițeni atrag din noua atenția la înșelăciunile prin metoda „Accidentul”

Sediul IPJ Ialomița. FOTO Paul Alexe

Polițiștii ialomițeni atrag atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, la data de 19 decembrie, a fost înregistrată o astfel de faptă, în comuna Drăgoești. O femeie în vârstă de 79 de ani a reclamat faptul că a fost victima acestei metode de înșelăciune, suma de bani pusă la dispoziție fiind de 4.200 de lei. În apelul telefonic efectuat, un bărbat a pretins că fiul său a suferit un accident rutier și are nevoie să fie ajutat cu o sumă de bani pentru intervenții chirurgicale. Astfel, la imobilul femeii din comuna Drăgoești s-au prezentat două persoane cărora aceasta le-a înmânat 4.200 de lei, după care au plecat într-o direcție necunoscută.

În cauză, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coșereni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

„Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri. Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitați cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare.  Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizați persoanelor necunoscute informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Atenție! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua și a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani și rude care nu se află în proximitatea lor”, au transmis polițiștii ialomițeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*