Polițiștii din Ialomița, întâlnire cu elevii de la Liceul Pedagogic Matei Basarab din Slobozia

Polițiștii din Ialomița s-au întâlnit cu liceenii din Slobozia

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive la Liceul Pedagogic Matei Basarab din municipiul Slobozia, parteneri de dialog fiind elevii din clasele a IX-a și a XII-a.

Dialogul a avut în vedere diseminarea unor mesaje preventive referitoare la infracțiunile informatice, precum înșelăciuni on-line, fraude privind instrumentele electronice de plată, pornografie infantilă sau atacuri cibernetice.

Polițiștii au discutat despre prevenirea infracțiunilor comise cu violență, aducându-le la cunoștință tinerilor legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Totodată au fost abordate și subiecte pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri, fiind aduse în discuție prevederile Legii 213/2023.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor privind prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise:

– Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!

– Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!

– Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt “atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte, etc.)!

– Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!

Activitățile de prevenire și combatere a faptelor antisociale îndreptate împotriva minorilor vor continua pe tot parcursul anului școlar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*