Polițiștii din Ialomița au depistat mai mulți șoferi băuți sau drogați

Mașină de poliție în Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Mașină de poliție în Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii din Ialomița au depistat, duminică, 7 ianuarie, mai mulți șoferi băuți sau drogați.

La data de 07 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Grindu.

Totodată, în urma testrării cu aparatul din dotare, a reieșit o alcoolemiei de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.”

În cursul zilei de ieri, 07 ianuarie  a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Urziceni în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Jilavele aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,49 mg/alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, șoferul a sustras una dintre epubretele din trusa medicală cu scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.”

La aceeași dată a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Platoneștiâ au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, care se deplasa pe DJ213.

Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul din dotare de unde au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data 07 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au oprit în trafic, un bărbat în vârstă de 50 de ani, în vederea verificării documentelor personale precum și ale autoturismului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,54 mg/alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*