Petreceri private, întrerupte de polițiștii ialomițeni. Au fost aplicate amenzi de peste 9.000 de lei

Petrecere privată, întrerupte de polițiștii ialomițeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii ialomițeni au desfășurat pe parcursul weekend-ului acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, respectiv pentru verificarea modului în care sunt respectate reglementările legislative în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19. Astfel, două petreceri private au fost întrerupte de polițiști, atât organizatorii acestora cât și participanții fiind sancționați contravențional.

Potrivit IPJ Ialomița, primul eveniment privat a fost sesizat în ziua de sâmbătă, 30 octombrie, în jurul orei 20.00, de către un bărbat din comuna Alexeni, care a solicitat intervenția polițiștilor la o adresă unde are loc un botez. La fața locului a fost identificat organizatorul evenimentului, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, precum și un alt bărbat în vârstă de 47 de ani, în calitate de muzicant, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, în curtea imobilului au fost identificate 30 de persoane, participante la eveniment, acestea fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea Legii 55/2020.

Duminică, 31 octombrie, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Bărbulești, are loc un eveniment privat, fiind nerespectate prevederile legale în vigoare. La locația indicată a fost identificat organizatorul evenimentului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Bărbulești, ce a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, precum și 20 de persoane participante la ceremonia de logodnă, acestea fiind de asemenea sancționate contravențional pentru nerespectarea Legii 55/2020.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de petreceri private. Totodată, circulația, în intervalul orar 22.00 – 05.00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere, a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții. De asemenea, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, pentru toate categoriile de persoane, fie ele vaccinate, trecute prin boală sau nevaccinate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*