Peste opt mii de elevi ialomițeni din învățământul preuniversitar de stat primesc, lunar, burse

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. FOTO IȘJ Ialomița

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomița a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că peste 8.000 de elevi înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, nivel gimnazial, liceal și profesional, beneficiază lunar de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social, denumite în continuare burse.

Potrivit ISJ Ialomița, aceste burse reprezintă atât o formă de stimulare a elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură, la diferite discipline/ domenii de studiu, cât și o formă de sprijin al elevilor din medii dezavantajate socioeconomic, în vederea participării la educație a acestora și a prevenirii abandonului școlar.

„În acest sens, bursele se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate cu această destinație, prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale”, se precizează în documentul citat.

Astfel la nivelul județului Ialomița, pentru anul școlar 2022 – 2023, situația acordării burselor arată astfel:

  • bursă de performanță: 52 de beneficiari;
  • bursă de merit: 2.833 de beneficiari;
  • bursă de studiu: 957 de beneficiari;
  • bursă de ajutor social: 4.355 de beneficiari.

De asemenea, programul național de protecție socială „Bani de liceu”, derulat de Ministerul Educației începând cu anul 2004, înregistrează 215 beneficiari din școlile ialomițene. Prin intermediul acestui program, fiecare elev primește lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei ca formă de sprijin în vederea continuării/finalizării studiilor. Numărul total de beneficiari de la nivelul județului Ialomița este egal cu numărul de solicitanți eligibili.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*