Peste 80 de pompieri ialomițeni vor fi, zilnic, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, în perioada Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița a adoptat măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, în perioada următoare, peste 80 de pompieri, cu 67 de mijloace tehnice, vor veghea zilnic la liniștea Sărbătorilor Pascale, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate către siguranța cetățenilor, bunurilor și mediului.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acțiuni de îndrumare și control, în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze ce pot genera incendii, la unitățile de cult, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor.

Personalul Inspecției de Prevenire a verificat respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor și starea acestora, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase. De asemenea, au fost verificate și sistemele de încălzire locală, în vederea prevenirii izbucnirii unor eventuale incendii ca urmare a funcționării necorespunzătoare a acestora.

Pe lângă identificarea și înlăturarea neregulilor specifice, specialiștii în prevenire au asigurat instruirea angajaților din obiectivele avute în atenție, astfel încât aceștia să își însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Sub coordonarea Serviciului de Pregătire pentru Reziliența Comunităților, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au fost angrenate în acțiuni preventive și pentru asigurarea măsurilor aferente desfășurării în siguranță a activităților organizate la nivel local.

În seara zilei de sâmbătă, 23 aprilie, în Noaptea de Înviere, echipaje operative de pompieri militari vor asigura din teren măsurile de apărare împotriva incendiilor în cele mai mari biserici din zona urbană pentru un răspuns operativ, în cazul producerii unor situații de urgență. Cu acest prilej recomandăm personalului clerical efectuarea unui control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de inițiere a unui incendiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*