Peste 70 la sută dintre elevii ialomițeni au promovat examenele Evaluării Naționale

Promovabilitate de peste 66 la sută la Bacalaureat în județul Ialomița

La nivelul județului Ialomița, rata de participare la Evaluarea Națională a fost de 96,54 la sută la Limba română – 1733 de candidați prezenți (dintr-un total de 1795 de absolvenți înscriși) și de 96,26 la sută la Matematică – 1728 de candidați prezenți.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, dintre candidații prezenți, 1230 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 71,2 la sută. La proba de Limba și literatura română, 1438 de candidați (82,97 la sută) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 2 candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 999 de candidați (57,81 la sută) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 7 candidați au obținut nota 10 (zece).

Nu au fost cazuri de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

„În acest context, precizăm că rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR)”, au precizat reprezentanții ISJ Ialomița.

Contestațiile pot fi depuse până miercuri, 30 iunie, la ora 12.00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială (5 – 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021 le sunt recunoscute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*