Peste 70 de amenzi au fost aplicate de polițiștii ialomițeni persoanelor care nu au respectat prevederile din starea de alertă

Acțiune a polițiștilor ialomițeni. FOTO IPJ Ialomița

Acţiunile preventive ale polițiștilor ialomițeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, desfăşurate în ultimele 24 de ore, au condus la aplicarea a peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 33.000 lei. 73 dintre amenzi au fost aplicate persoanelor care nu au respectat  prevederile instituite în perioada stării de alertă.

La data de 12 ianuarie, polițiștii au intervenit la 53 de evenimente, dintre care 47 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, și au constatat 4 infracțiuni. Din totalul acestora, 2 au fost contra patrimoniului, 1 la regimul armelor și munițiilor și 1 la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare, documentele justificative necesare deplasărilor de la domiciliu sau locuință în intervalul orar 23:00-05:00, precum și portul măștii de protecție de către toate persoanele în spațiile publice închise/deschise.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 131 de sancțiuni, în valoare totală 33.770 lei.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare 12.500 de lei. 64 de amenzi au fost date persoanelor care nu au respectat măsurile de distanțare socială și portul măștii de protecție, iar 9 sancțiuni celor care au circulat în intervalul orar 23:00 – 05:00, fără documente justificative.

De asemenea, în urma controalelor în trafic au fost reținute 3 permise de conducere și retras 1 certificat de înmatriculare, fiind verificate 87 de autovehicule, dintre care 16 mijloace de transport în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*