Peste 570.000 de lei, sume stabilite suplimentar de AJFP Ialomița în urma verificărilor efectuate în luna aprilie

Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu
Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna  aprilie, controale la contribuabili persoane fizice și juridice.

Potrivit AJFP Ialomița, în urma acestor inspecții și verificări s-au înregistrat următoarele rezultate:

 • 20 inspecții fiscale efectuate (finalizate) – din care: 11 la contribuabili persoane juridice și 9 la contribuabili persoane fizice;
 • 14 controale (controale inopinate), din care: 7 la contribuabili persoane juridice și 7 la contribuabili persoane fizice;
 • 2 verificări documentare efectuate, din care: 1 la contribuabil persoană juridică și 1 la contribuabil persoană fizică;
 • 573,95 mii lei obligații suplimentare stabilite în urma inspecțiilor fiscale, din care: 323,07 mii lei la contribuabili persoane juridice și 250,88 mii lei la contribuabili persoane fizice.
 • 3,23 mii lei obligații suplimentare stabilite în urma verificărilor documentare la contribuabili persoane fizice.
 • s-a întocmit un proces verbal aferent sesizărilor înaintate organelor de urmărire penala pentru reținerea și nevirarea obligațiilor cu stopaj la sursa.

Din punct de vedere al ponderii impozitelor în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele din TVA  dețin o pondere de 87,65 la sută, iar alte impozite și taxe dețin o pondere de 12.35% (impozit dividende, impozit venit din alte surse, impozit pe profit/venit).

Principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în luna aprilie:

 • controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;
 • inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili;
 • verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente;
 • inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat.
 • verificări documentare efectuate la contribuabili, persoane juridice și persoane fizice, pentru stabilirea corecta a situației fiscale a contribuabilului conform OPANAF nr.3632/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*