Peste 200.000 de lei, confiscate de polițiștii din Fetești în urma unei acțiuni privind combaterea faptelor ilegale în domeniul forestier

Trei șoferi, prinși de polițiștii ialomițeni circulând pe drumurile publice cu permisele suspendate

Peste 200.000 de lei, împreună cu meterial lemnos, au fost confiscate de către polițiștii ialomițeni, în urma unor verificări privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului de Investigare a Criminalității Economice Fetești, împreună cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Fetești au efectuat verificări pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale in domeniul forestier, în municipiul Fetești. Cu ocazia verificărilor efectuate în cadrul unei societăți din municipiul Fetești, s-a constat că operatorul a comercializat cantitatea de 241,71 mc lemn foc specia fag și 227,78 cherestea fără a emite avize de însoțire secundare prevăzute de normele privind transportul, comercializarea și depozitarea materialului lemnos.

„Operatorul economic a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a sumei de 204.774,32 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de 241,71 mc lemn foc specia fag și 227,78 mc cherestea comercializată fără îndeplinirea condițiilor legale”, au precizat reprezentanți ai IPJ Ialomița.

De asemenea s-a constat că operatorul economic a comercializat materiale de construcții în valoare de 270 de lei, fără elibera bon fiscal tuturor clienților. Operatorul economic a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 28/1999 și s-a dispus confiscarea sumei de 270 de lei, reprezentând contravaloarea materialelor de construcție comercializate fără îndeplinirea condițiilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*