Peste 100 de sancțiuni, aplicate de polițiștii ialomițeni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

Cercetat penal pentru infracțiuni la regimul rutier. FOTO cu rol ilustrativ

Peste 1.100 de persoane, 49 de societăți comerciale și aproape 150 de autovehicule au fost verificate în ultimele 24 de ore de polițiștii ialomițeni, în cadrul activităților de prevenire a răspândirii COVID-19.

Potrivit IPJ Ialomița, în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19. În cadrul activităților punctuale au fost verificate 1.154 de persoane, precum și 150 de autovehicule, dintre care 14 mijloace de transport în comun. De asemenea, au fost verificate și 49 de locații și societăți comerciale, unde polițiștii și reprezentații celorlalte structuri cu care s-a acționat în sistem integrat au transmis recomandări privind respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.750 de lei, după cum urmează:

  • 105 sancțiuni, în valoare de 20.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • 9 sancțiuni, în valoare de 6.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00 – 05.00)

Polițiștii ialomițeni recomandă tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 22.00 – 05.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Ialomița NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*