Peste 100 de polițiști ialomițeni vor veghea ca minivacanța de Sfântă Mărie să se desfășoare în siguranță

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere. FOTO IPJ Ialomița

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, precum și ca evenimentele cultural artistice organizate în această perioadă să se desfășoare în bune condiții, fără incidente.

Potrivit IPJ Ialomița, în medie, 100 de polițiști ialomițeni vor fi în stradă în fiecare zi, pe tot teritoriul județului, și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului și pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 12 – 15 august, polițiștii ialomițeni vor acționa zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităților necesare asigurării unui climat public de ordine și siguranță, cât și în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localitățile unde se vor desfășura manifestări religioase, culturale și artistice.

Cei mai mulți polițiști care vor acționa în această perioadă sunt din structurile de ordine publică și rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranței cetățeanului și colegi de la alte structuri: transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Printre măsurile suplimentare impuse la nivelul județului Ialomița, amintim:

  1. Dimensionarea corespunzătoare a dispozitivelor de siguranță publică, acordându-se atenție în mod special locurilor cu fluență mare de public, în care urmează a se desfășura slujbe religioase și activități culturale, sportive, de agrement etc.
  2. Polițiștii rutieri vor fi prezenți activ pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult, principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulației și prevenirii accidentelor rutiere. Se va acționa pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației rutiere și pietonale.
  3. În acțiunile desfășurate, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităților de poliție rutieră, urmărind în special prevenirea și combaterea excesului de viteză.
  4. În ceea ce privește acțiunile derulate pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, polițiștii ialomițeni vor desfășura activități ce au drept scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.
  5. Desfășurarea de acțiuni împreună cu parteneri instituționali cu competențe specifice, pentru verificarea legalității activităților comerciale, în special în zone de agrement, în scopul prevenirii și combaterii încălcării prevederilor cadrului legal/ normativ incident, cu impact asupra sănătății populației.

Pentru siguranța minivacanței de Sfânta Maria polițiștii vă recomandă să aveți în vedere câteva măsuri de autoprotecție:

  • Acordați o atenție sporită supravegherii copilului dumneavoastră; aglomerația și mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza rătăcirea acestuia; câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze.
  • Dacă vă deplasați cu autoturismul conduceți prudent; evitați consumul de băuturi alcoolice sau substanțe interzise; folosiți centura de siguranță în permanență; adaptați viteza la condițiile de drum.
  • Aveți grijă de bunurile/bagajele dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate, la piață, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. Nu lăsați niciodată în autoturism actele mașinii, bani sau alte documente importante, obiecte tentante (genți, poșete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri).
  • Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili și binevoitori puteți întâlni și escroci. Nu consumați în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.
  • Dacă vă petreceți timpul liber în natură, manifestați respect față de mediul înconjurător și față de semeni: nu lăsați focul nesupravegheat, nu lăsați gunoi în urma dumneavoastră, ascultați muzica la un volum potrivit astfel încât să nu-i deranjați pe cei din jur.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*