Percheziții în Ialomița la persoane acuzate de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor

Percheziții în Ialomița la persoane acuzate de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor. FOTO DIICOT

Percheziții au avut loc în județul Ialomița la persoane acuzate de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor.

Potrivit DIICOT, la data de 28.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ialomița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, proxenetism și spălare a banilor.

“În baza probatoriului administrat s-a reținut că, în perioada 2018 – ianuarie 2024, șase inculpați,  profitând de vădita stare de vulnerabilitate în care se aflau 13 persoane vătămate majore, le-au recrutat inducându-le  în eroare prin metoda „loverboy”, iar ulterior prin  constrângere (amenințări cu acte de violență, agresiuni fizice, presiuni psihice și șantaj emoțional), le-au  exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției în folosul lor material, atât în România cât și pe teritoriul Germaniei,  Elveției și Irlandei. 

De asemenea, unul dintre suspecți, în perioada 2017 – 2023, a obținut foloase patrimoniale din practicarea prostituției de către o persoană vătămată, pe teritoriul mai multor state europene (Elveția, Austria, Belgia, Germania, Marea Britanie și Olanda).
În vederea disimulării provenienței ilicite a sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională, suspecții au achiziționat, pe numele unor persoane apropiate, bunuri de valori importante ( imobile și  autoturisme de lux ) ori i-au investit în edificarea unor construcții” – DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate sumele de 4.050 euro și 2.700 de lei, 17 telefoane mobile, 3 autoturisme în valoare totală de 73.000 de euro, pentru care s-a dispus sechestrul asigurător, 60 de kilograme de petarde categoria P1, precum și alte mijloace de probă.
Ulterior audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea celor 6 inculpați, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului București cu propunerea de arestare preventive a acestora. .
Acțiunea a beneficiat de sprijinul  polițiștilor Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase  din cadrul IPJ Ialomița şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*