Participanții la o înmormântare în Bărbulești, amendați pentru încălcarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19

Zeci de amenzi, aplicate de polițiștii ialomițeni la două înmormântări, în Fetești și Țăndărei. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Mai multe persoane ce participau la o înmormântare în Bărbulești au fost amendați de polițiști pentru încălcarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din cadrul Secției Rurală Jilavele au constatat, marți, 8 decembrie, că pe raza localității Bărbulești era în desfășurare o înmormântare la care participau, și urmau să ia parte, un număr mare de persoane.

„Având în vedere natura evenimentului, la fața locului au acționat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița și jandarmi ialomițeni, fiind limitat numărul de participanți doar la aparținători”, au precizat reprezentanți ai IPJ Ialomița.

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, dintre care o sancțiune a fost aplicată organizatorului, iar alte nouă sancțiuni au fost aplicate participanților, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală – nerespectarea distanțării, purtarea necorespunzătoare sau nepurtarea măștii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*