Parlamentarii ialomițeni fac front comun pentru susținerea sindicaliștilor din Poliție și a celor din Sindicatul „Egalitatea“

Prefectura județului Ialomița. FOTO Adrian Boioglu
Prefectura județului Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

La inițiativa prefectului județului Ialomița, parlamentarii ialomițeni fac front comun pentru susținerea sindicaliștilor din Poliție și a celor din Sindicatul „Egalitatea“ în demersul acestora de a atrage atenția guvernanților asupra revendicărilor salariale și a celor de încadrare în funcțiile pe care le ocupă.

În acest sens, Instituția Prefectului Județul Ialomița a găzduit, vineri, 11 februarie, o întrunire de lucru a parlamentarilor ialomițeni, respectiv Ștefan Mușoiu, deputat, Raluca Dumitrescu, deputat, Luminița Barcari, deputat, Silviu-Titus Păunescu, deputat, Rodica Boancă, senator și Adrian Costea, senator. La întâlnire au participat și reprezentanții sindicatelor din Poliție și cei ai sindicatului „Egalitatea“, angajați ai Instituției Prefectului, la nivel național.

În rezumat, revendicările vizează, aplicarea legii salarizării unitare, indexarea pensiilor militare, precum și armonizarea legislației naționale cu privire la colectarea la bugetul de stat a sumelor rezultate din contravenții. De asemenea, nemulțumiri există și cu privire la planurile de școlarizare ale instituțiilor ce pregătesc viitorii polițiști și deficitul de personal din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție.

Pe de altă parte, sindicaliștii din „Egalitatea“ solicită modificarea legii salarizării, motivând discriminare salarială a angajaților Instituției Prefectului în raport cu salariații altor autorități și instituții publice, centrale sau locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*