Parastas cu zeci de participanți, întrerupt de polițiștii din Urziceni: amenzile aplicate au depășit 50.000 de lei

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, cu privire la faptul că în municipiul Urziceni fusese organizat un parastas, la care participă mai multe persoane încălcând astfel prevederile legale stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii care s-au deplasat la fața locului au pus în vedere familiei care organizase evenimentul faptul că acesta contravine prevederilor legale incidente Legii 55/2020, fiind aplicată organizatorului o sancțiune în valoare de 3.000 de lei.

„Au fost, de asemenea, legitimate toate persoanele participante și, întrucât nu au fost respectate prevederile legislației pe timpul stării de alertă, au fost identificați și sancționați contravențional un număr de 45 de participanți, valoarea totală a amenzilor fiind de 48.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

În urma verificărilor tuturor persoanelor în bazele de date s-a stabilit ca niciuna nu figurează ca fiind în carantină sau izolare, ca urmare a unei decizii DSP Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*