Ordin de protecție emis de polițiștii ialomițeni împotriva unei tinere din Smirna care și-a bătut soacra

Polițiștii ialomițeni au emis, în ultimele 24 de ore, două ordine de protecție provizorii, în localitățile Smirna și Fetești, împotriva unei tinere de 22 de ani, care și-a agresat soacra, și a unui bărbat de 53 de ani, care și-a amenința soția că îi dă foc.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, la data de 2 decembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Grivița au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că în localitatea Smirna are loc un scandal în familie. În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că pe fondul unor neînțelegeri, o tânără în vârstă de 22 de ani și-ar fi lovit soacra, o femeie în vârstă de 61 de ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun din localitatea Smirna.

„În continuare s-a întocmit formularul de evaluare a riscului privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către poliţişti, constatându-se că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva femeii în vârstă de 22 de ani, întrucât există risc iminent asupra vieții și integrității victimei”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Ialomița.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Tot în seara zilei de joi, 02 decembrie, în jurul orei 21.30, Poliția Municipiului Fetești a fost sesizată de o femeie, în vârstă de 53 ani, cu privire la faptul că a fost amenințată de soț.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că între cei doi soți a izbucnit un conflict spontan la domiciliul din municipiul Fetești, în urma căruia bărbatul în vârstă de 53 de ani ar fi stropit pereții locuinței cu un lichid cu miros specific de motorină și ar fi amenințat-o cu moartea și cu incendierea pe soția sa.

„Cu ocazia intervenției s-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, conform prevederilor Legii 217/2003, constatându-se că există risc iminent, iar victima a declarat că solicită emiterea unui ordin de protecție, având în vedere comportamentul agresiv al soțului. În cauză s-a emis ordin de protecție provizoriu, bărbatul luând la cunoștință despre măsurile dispuse și părăsind locuința”, au mai transmis sursele citate.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de amenințare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*