Misiune a pompierilor ialomițeni în halta Ovidiu-Fetești după ce s-au înregistrat scurgeri de combustibil la un vagon cisternă plin cu GPL

Misiune de asigurare măsuri PSI la o garnitură de tren staționată în halta Ovidiu - Fetești. FOTO ISU Ialomița

Pompierii militari ialomițeni au fost solicitați să intervină vineri, 20 august, pentru asigurarea măsurilor PSI la o garnitură de tren din stația CFR Ovidiu. Apelul a fost făcut de mecanicul locomotivei care a sesizat faptul că la unul din vagoanele de tip cisternă sunt scurgeri de combustibil.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, la fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Stației Fetești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

„La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, pe ruta Constanța – București era staționată o garnitură de tren formată din 40 vagoane încărcate cu motorină, șase vagoane încărcate cu GPL și două locomotive. La unul din vagoanele de tip cisternă încărcate cu GPL, vanele interioare de închidere nu mai funcționau corespunzător provocând astfel scurgeri de combustibil”, au transmis reprezentanții ISU Ialomița.

Misiune de asigurare măsuri PSI la o garnitură de tren staționată în halta Ovidiu – Fetești. FOTO ISU Ialomița

La fața locului au venit o parte din personalul CFR aflat în serviciu, cât și reprezentanții firmei private transportatoare, care au remediat defecțiunea.

În tot acest timp traficul feroviar a fost restricționat, pompierii asigurând măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la locul incidentului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*