Militarii români și americani prezintă un impresionant arsenal de armament și tehnică militară într-o expoziție deschisă publicului în Piața Unirii din Slobozia

Expoziție cu armament și tehnică militară în cadrul exercițiului multinațional SABER GUARDIAN 23. FOTO cu rol ilustrativ din arhiva MApN

Piața Unirii din Slobozia devine sâmbătă gazda unei impresionante expoziții de armament și tehnică militară, organizată de militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” și Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a statului Alabama. Evenimentul face parte din instruirea în comun în cadrul „State Partnership Program” și este integrat în exercițiul multinațional Saber Guardian 23, sub umbrela complexului de exerciții Defender Europe 23.

Între orele 15.00 și 17.00, publicul va avea ocazia să exploreze și să admire o gamă variată de armament și tehnică militară de ultimă generație expuse în Piața Unirii. De la tancuri și vehicule blindate până la echipamente de comunicații și armament individual, expoziția oferă o perspectivă captivantă asupra capacităților militare moderne. Astfel, sâmbătă, Piața Unirii din Slobozia se va transforma într-un veritabil muzeu militar în aer liber, oferind o experiență educativă și captivantă pentru toți cei care doresc să exploreze lumea armamentului și tehnicii militare moderne.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 23 reprezintă cea mai amplă și complexă activitate de instruire din acest an și este parte a Programului de exerciții de antrenament comun USAREUR-AF. Obiectivul principal al exercițiului este creșterea interoperabilității între forțele armate ale statelor aliate și partenere, prin consolidarea relațiilor și schimbul de experiență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*